dinsdag 13 mei 2014

zaterdag 12 april 2014: Bahir Dar


Tijdens het ontbijt wordt al heel snel duidelijk dat Korneel zich niet zo goed voelt. Uit één of ander gevoel van sympathie deed hij al een week mee met de Ethiopische vasten. En dat wreekt zich natuurlijk. Dus hij crasht. Zwaar. Normaalgezien zouden we deze middag verder reizen naar de Simien mountains. De lodge waar we daar zouden overnachten ligt boven de 3000 m, dat is niet ideaal als je al ziek bent. En die rit van een paar uur ernaartoe is ook niet aangewezen. Wijziging van de plannen dus. We blijven een extra nachtje in Bahir Dar in de prachtige lodge. En de overnachting in de mountains wordt geschrapt, met pijn in het hart.

Ronny blijft bij Korneel, ikzelf ga met de rest van de kinderen bootje varen op Lake Tana. Hippo’s gaan spotten. Kerk gaan bezoeken. Toch wel een beetje spannend, in zo’n klein bootje op zo’n groot meer, het grootste van Ethiopië. Maar geen nood. ‘In God we trust’ staat er vooraan en dat zullen we dan maar doen zekers? Demis gaat niet mee, hij heeft al teveel meegemaakt met boottochtjes…. Owkeej…. En dat meer? Dat is toch echt heel erg groot hoor…. We komen veilig aan op het eiland. Een gids neemt ons mee naar de kerk. Het hobbelige pad loopt langs  ontelbare winkeltjes. Blijkbaar zijn er mensen die daar op dat eilandje wonen en die leven van de verkoop van hun spullen. Dat legt natuurlijk direct al wat druk. En de gids? Die heeft zelf ook een winkeltje…

Trouwens, weet je wie we daar gezien hebben, bij de kerk? De priester die poseerde voor de cover van de Bradt reisgids ‘Ethiopia’! Jaja, hij zat daar, zomaar, op een stoeleke en keek op gepaste momenten in de lens van de voorbijkomende toeristen. Hij zat daar bij het museum. Het museum, dat is eigenlijk één etalage en nog niet eens een hele grote, waarin je een paar mantels en kronen kan zien, mooie mantels en kronen, dat wel. Het gebouwtje zou nog volgestouwd liggen met hele vele waardevolle dingen, maar voorlopig moeten we het dus doen met de etalage.

De kerk zelf is heel indrukwekkend. Je kent de foto’s. Maar dat dan ook in het echt zien…

Op de terugweg gaan we op zoek naar de hippo’s. En we hebben ze gevonden. Die beesten zijn echt wel indrukwekkend zulle.
Korneel is ondertussen weer wat beter. Goed genoeg om in de namiddag ook een boottocht en kerkbezoek te doen. Korneel en Ronny kiezen voor een kortere tocht. En Gitte die gaat weer mee. Zij is hier zo in haar nopjes, wil niets missen en geniet van alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten