maandag 21 april 2014

dinsdag 8 aril 2014: Addis Abeba - Debre Zeyt


Vandaag vertrekken we uit Addis, maar eerst staat er nog een bezoek aan het Amba op het programma. Een blitzbezoek, want onze kleinste paniekeert.

Ze heeft nog steeds de schrik te pakken van de bedelaars, of zo... Al die drukte is niet echt iets voor haar.

Het Amba dus, 10 minuutjes of zo, Gitte loopt er eens rond, we tonen haar kamertje. De verzorgster die aanwezig is zegt dat ze ons nog kent, dat ze onze foto's nog heeft.

Nog wat inkopen doen en dan op weg naar Debre Zeit. Enfin, in de file gaan staan. In de stank. Tussen de vrachtwagens. En de auto’s. En de koeien. En de geiten. En de mensen. In de hitte.

We checken in in de Vieuwpoint Lodge. Nog steeds het schitterende uitzicht. Jan is er niet, maar Sarah is nog steeds dezelfde.

In Debre Zeit kunnen we een flower farm bezoeken, 'Spirit'. Geleid door belgen. Het is niet simpel om iets draaiende te houden hier, dat horen we. Heel veel dagdagelijkse, praktische problemen die moeten opgelost worden. Maar ook problemen met de overheid. En alles vraagt zoveel tijd. Je moet echt wel overtuigd is om het vol te houden.

Lekker avondeten in de Lodge. In het pikkedonker. Dat heeft ook zijn charmes. Alleen is het wat moeilijk om de graatjes uit de vis te pulken met in de ene hand een opdraailampje van de Decathlon en in de andere hand een mes EN vork....

En dan samen naar de sterren kijken... en wenen voor onze haan die nu ook een sterretje is, enfin nu toch al heel wat maanden geleden, of is het de stress van de voorbije dagen die eraf moet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten