dinsdag 29 januari 2013

Dinsdag 29 januari 2013: Assela


Vroeg opstaan vandaag. Om 6 uur plaatselijke tijd moeten we de berg op, naar het heilige water . Een tocht te voet over een niet aangelegde weg over stenen en rotsbrokken en recht omhoog. Na nogmaals overleggen met Sissay beslis ik niet mee te gaan. Ken jezelf zeggen ze dan en ik zou zeker vandaag geen blok aan het been willen zijn.

Een paar uur later zijn ze terug, en ja, de 76-jarige Ethiopiër is onklopbaar, ook in het ruigere  klimwerk. Deze tocht levert alleen maar vage info op en we zitten voorlopig vast.

Dan maar een beetje sightseeing en een poging tot souvenierjacht. Die souveniers, dat valt tegen. Ze zijn hier blijkbaar niet veel toerisme gewoon en de enige winkel die we vonden verstond het principe van onderhandelen niet. Dan maar niet, ik heb geen zin om gemolken te worden.

Onze begeleiders zitten er duidelijk mee in, met het vastzitten. Om het wat te verzachten stellen ze voor om morgen naar één of ander kuuroord te gaan om te relaxen en te zwemmen in warmwaterbronnen….. eu…. Nee bedankt, we stoppen nog niet. Tomorrow a new day with new plans.

En ja, vandaag mijn eerste kakkerlak gespot op de kamer, jakkes….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten